Nova Pujada a Miramar

Enguany, la Pujada a Miramar (que celebra la seva 37ena edició) es renova radicalment per tal d’adaptar-se a les tendències actuals de les curses de muntanya amb l’afany de recuperar els nivells de participació d’anys enrere.

Per primer cop en tota la seva història, la Pujada a Miramar no sortirà de Valls sinó de Fontscaldes. Aquest canvi permetrà oferir als participants uns recorreguts força més muntanyencs i, en el cas de la cursa, també més tècnics i exigents.

Així, la cursa s’allargarà fins als 15,5 km i gairebé doblarà el desnivell positiu de les edicions precedents: 1000 m. S’assoliran els tres principals cims de la Serra de Miramar: el Tossal Gros, el Tossal de la Somerota i la Cogulla. Bona part del recorregut es farà per senderons que comportaran alguns trams tècnics (pujades de fins al 48% de pendent, baixades de fins al 35% i trams de cresta amb passos de 1r grau d’escalada). La cursa estarà dirigida a esportistes avessats a la pràctica del muntanyisme.

La caminada s’escurçarà lleugerament per situar-se una mica per sota dels 11 km (abans 12,4) però guanyarà en desnivell: 600 m (abans 550). La major part del recorregut es farà per pista però en un entorn força més muntanyenc que les edicions precedents. Malgrat aquests canvis, el caràcter amable del recorregut es mantindrà.

Amdós recorreguts tindran un nou final al poble de Miramar.

A més a més dels recorreguts, també es renovaran els avituallaments i l’esmorzar. Els avituallaments seran més variats (hi haurà tot tipus de begudes i dolços), i la tradicional arengada de l’esmorzar es substituirà per una llangonissada.

L’esmorzar, la cerimònia d’entrega de premis i el sorteig final es continuaran fent a Miramar.

La tornada a Fontscaldes (amb la cursa neutralitzada) es farà en poc més de 30 minuts per un sender marcat per l’ocasió. També hi haurà un servei de microbús que cobrirà aquest recorregut.