Rècord de participació en la IV Marató per Relleus de Stes. Creus

DSC_0031[ Accedeix directament a l’àlbum de fotos de la prova. ]

Exitosa IV edició de la Marató per Relleus de Stes Creus, rècord d’equips participants i espectacular ambient el viscut el passat dissabte dia 6 de juliol 2013 pels carrers de la petita i acollidora població de l’Alt Camp.

L’Escola d’Atletisme de l AAEET GA amb l’Ajuntament d’Aiguamurcia – Stes Creus organitzaren un any mes aquesta atractiva i diferent cursa en ruta per equips on destacaríem el rècord d’equips participants, 6 formacions mes que la darrera edició, foren 33 d’arreu de Catalunya, creixent progressivament la participació.

Destacar una nova victòria, el tercer any consecutiu del Runner Tarragona amb temps de 2h41’33’’ també la nova victòria i  nou record de la categoria mixta que marcar la formació del Borges Trail AAEET amb un temps de 2h45’’36, en la categoria femení guanyar el RUN SPEED Tarraco amb millor marca de la Marató de 32h22’58’’,   i finalment la presencia dels dos equips de l’Escola d’Atletisme de l’AAEET , Les Xiquetes que assoliren el 4rt lloc amb millor marca de la prova de 4h 03’37’’i  Els Xiquets que aconseguiren la 9a posició amb temps de 3h09’50’’.

Aquesta singular cursa en ruta es desenvolupar un any mes pels carrers de Stes Creus, un circuit d’asfalt de 1500 mts homologat per la Federació Catalana d’Atletisme que fou l’encarregada mitjançant els jutges i cronometradors de la Delegació de Tarragona de controlar i validar la prova, una prova inclosa dins el calendari català de Ruta.

En aquesta la IV edició participaren sis equips mes que els darrers anys, foren 33 les formacions d’arreu de Catalunya les que prengueren part en aquesta quarta experiència rellevista a casa nostra, significativament corredors de Valls i comarca, prop de 2000 corredors repartits en les diferents conjunts completaren el recorregut de 1500 mts en varies ocasions pel centre de la vila i davant el monestir, un circuit molt atractiu però també força complicat amb varis girs importants i alguns desnivells significatius, la tarda fou força calorosa i fou una prova complicada però del tot animada dons els mateixos corredors, acompanyants , organitzadors i afeccionats presents crearen un ambient esportiu i festiu que fer possible l’èxit d’aquesta IV Marató.

DSC_0082Abans de la sortida de la Marató es fer a les 17h55’ una mini cursa infantil d’uns 700 mts des de l’avinguda Pau casals fins la plaça de St Bernat lloc on estava situada l’arribada i el lloc on els participants tenien de fer el canvi de relleu , a les 18h00’ sortiren els primeres corredors des de l’avinguda a Pau Casals, per davant un total de 5 voltes al circuit per sumar 7.695 mts, el segon relleu fou de 4500 mts (3 voltes), el tercer de 10500 mts (7 voltes), el quart de 4500 mts (3 voltes), el cinquè de 10500 mts (7 voltes) , i el sisè i darrer relleus de 4500 mts (3 voltes), tots ells sumaren  la distancia total de la Marató de 42.195 mts. Els equips integrats per sis corredors podien participar en les categories masculí, femení o mixt.

Des de els primers metres de cursa un gran ambient i expectació acompanyar als esforçats corredors pel preciosista circuit de Stes Creus, una barreja d’història i d’esport a les nostres terres feren que la Marató fou especial des de el tret de sortida, des de els primers metres de cursa uns 6-7 equips marcaren el ritme al capdavant, molt igualat durant tota la Marató, en la segona posta l’equip del Runner Tarragona es situar en la primera posició que mantenir fins el final, pel segon i cinquè lloc la competició estigué molt mes igualada fins el final, excel·lent cursa  dels sis corredors del Runner Tarragona en els 42.195 mts de Stes Creus, la formació tarragonina estigué formada pel: Roger Serrano, Jorge Ramos, Javier Rodriguez, Alex Alvarez, Sergi Bel  i Enric Sabaté amb temps prop del rècord de la prova de 2h41’33’’; per darrera en segona posició entrar l’equip del C.A Francolí Tarragona que marcar un temps final de 2h 45’17’’ (Alex Rodríguez, Oscar Gómez, Marcel Sardà David Sánchez, Jordi Fernández  i Peio Ortiz) ;  i en tercera posició l’equip dels LLOPS Trail Tarraco amb 2h45’51’’ (Carlos Soriano, Joan Blanco, Gerard Anton, Marc Carrera, Enrique Arias, i Vicenç Laiz). En la categoria mixt nou record i nova victòria per l’equip del Borges Trail AAEET integrat per: (Mikel Besora, Berta Gasol, Josep Mª Pijuan, Pilar Rus, Robert Tarragó i Noemi Aumedes ) el seu temps 2h 45’36’’; amb un temps de 3h00’51’’pel Tarragona Fondistes i la tercera posició pel Club Esportiu Penedès amb 3h 08’19’’.

En la categoria femenina l’equip guanyador fou el RUN SPEED Tàrraco amb 3h 22’58’’ integrat per: (Ruth Villasante, Montserrat Roig, Cristina Solé, Laura Higueras, Ana Fernàndez i Beatriz Rubio); les LLOBES Trail Tàrraco amb 3h 25’29’’. Entraren en segon lloc i la tercera posició fou pel Club Atletisme Gavà amb 3h 52’39’’.

Les Xiquetes de l’AAEET  es quedaren mol prop del pòdium, 4rt lloc per les  corredores de l’Alt Camp i la Conca de Barberà que participaren, completaren i milloraren el temps de l’any passat en la Marató el seu temps fou de 4h03’37’’amb la formació de:  Marina Mestre, Teresa Alvarez , Carme Salvat, Carme Pan, Alba Valls i Sílvia Giró.;  per la seva part l’equip dels Xiquets de l’AAEET aconseguir una destacada 9a posició amb temps que millorar el de la passada edició amb de 3h09’50’’, aquest equip integrat per l’Adrià Vilà, Edgar Rodón , Xavier Forné, Pau Ferré, Roger Vives i Moisès Homs; el Grup Atlètic AAEET  es classificar en el 12è lloc amb temps de 3h 28’22’’ (Joan Pàmies, Jordi Albino, Paco Fisico, Josep Mª Mariné, Jodri Peris i Francesc Madurell); destacar especialment la participació d’un equip vallenc integrat per sis membres de la mateixa família, els SMITH’S amb el Jordi Ferré, la Montse Oller, el Xavi Ferré, la Gemma Ferré Oller, el Marc Cartanyà Ferré i l’Anna Ferré que amb 3h 38’34’’ assoliren el 8è lloc dins la categoria mixt.

DSC_0035Finalment tots els corredors, acompanyant i organitzadors gaudiren d’un petit sopar al Casalot de Stes Creus , aprofitaren per recuperar forces  per comentar la cursa i durant el mateix sopar la Sra Fina Bartolí alcaldessa de Stes Creus, la Carme Salvat secretaria  de l’Escola d’Atletisme de l’AAEET GA i Mª Dolors Viudez en representació del Director Tècnic de l’entitat organitzadora feren entrega dels trofeus a tots els components dels 3 primers equips classificats per categories per tot seguit començar un sorteig de diferents premis cedits per entitats col·laboradores.

Arrelada i enfortida la Marató per Relleus de Stes Creus que fou possible gracies a tots els corredors participants, als atletes, socis i familiars de l’AAEET, als col·laboradors de la prova i especialment a l’Ajuntament d’Aiguamurcia – Stes Creus,al Consell Comarcal de l’Alt Camp, al Consell Esportiu del Tarragonès, a la Representació Territorial de l DGE,  l’Ajuntament de Valls, al Patronat Municipal d’Esports de Valls, al Consell Esportiu de l’Alt Camp, als Col·laboradors de la Cursa de l’Ermita del Loreto de Bràfim, a Aigua Font Nova, a l’Alberg Pere el Gran de Stes Creus, als Mossos d’Esquadra, a la Creu Roja de Valls i especialment als veïns de Stes Creus.

Enllaços