GR99: Mequinensa – Almatret

El passat diumenge 18 d’ octubre, 32 membres de la Secció de muntanya , vàrem començar aquest Sender sortint de Mequinensa com hem dit. Eren quarts de nou del matí quan hi vam arribar amb l’autobús.

El dia estava ennuvolat i la vista del Castell al fons del poble amb el pantà als peus i la boira que en sortia , li donaven al paisatge un aire de tardor molt bucòlic.

001

Ens posàvem a caminar a les 9 del matí creuant el pont sobre el pantà de Riba-roja en el ramal dels rius Cinca i Segre. El sender anava tota l’estona per una pista ampla pel costat de pantà.

Al Barranc de l‘Aiguamoll, aquest fa una entrada molt profunda i s’entra en territori català.

L’etapa era de 21,6 km. Als 16 Km aproximadament es troba una bassa sembla ser natural, no massa gran però amb molta vegetació aquàtica.

022

5 km més tard arribàvem a Almatret, el nostre destí per aquest dia, el municipi de la comarca del Segrià està situat en un altiplà a l ‘esquerra del riu Segre.

L’any 1149 Ramón Berenguer IV, fundador de la Corona d’Aragó “ reconeix “ aquests territoris; Sembla ser que els àrabs van abandonar aquestes terres en aquelles dates.

Acabada la caminada dinàvem, uns per estar al Sol a la Plaça del poble i uns altres al cafè de la cooperativa. Això sí, amb molt bona companyonia.

Arribàvem a Valls a les 6 de la tarda.