GR99: Almatret – Flix

El diumenge 15 de Novembre vam continuar  el sender  on l’havíem  deixat el més passat: a Almatret. Sortíem a les nou del matí dins d’ una espessa boira que ens va  acompanyar  la meitat del recorregut i com es normal no poguerem disfrutar del paissatge ni d’unes vistes panoràmiques que ens  deia la Guia del Sender.

Al baixar de cota la boira ens va quedar més alta i llavors va ser quan van poder començar a disfrutar de les vistes sobre el riu Ebre. El bosc de ribera en va acompanyar tot el recorregut.

Per Valldeporcs  entràvem  a la Reseva Natural de Sebes, un paradís per les aus aquàtiques i altres espècies, com cigonyes, blauets i moltíssimes d’altres. La vegetació també és molt interessant. Tota aquesta maravella la varem poder disfrutar passant-hi caminant i anant a veure els ocells des dels aguaits que hi ha als estanys.

El camí va continuar pel costat del riu i entràvem a Flix per la carretera que passa per damunt de la presa del pantà.

Aquest municipi de la Ribera d’Ebre està situat en el lloc on el riu forma el meandre més espectacular de tot el seu recorregut, fins i tot el nom de Flix  procedeix del llatí Flexus o sigui retomb o cuvatura que fa el riu.

Aquí vam acabar la segona etapa del GR que seguix aquest gran riu nostre.